dimarts, 17 de febrer del 2015

Reconstrucció de Kobanê

Carta del Comité de Reconstrucció de Kobanê

El Cantó de Kobanê ha presenciat un bloqueig genocida durant quasi dos anys, avui segueix patint atacs terroristes i incitacions cruels per part de grups representats per l'organització terrorista Daesh (ISIS) creant una vertadera catàstrofe humanitària en la ciutat i els pobles d'al voltant.

Els continus atacs durant més de quatre mesos posen en perill amb buidar la província d'una població sota pressió, amenaces, assassinats i bombardejos. Reflecteixen el desig de desplaçar als nadius per a
un canvi demogràfic que s'adapte a les seues agendes i estratègies de lluita contra la diversitat.

El setge continu i els atacs han interromput tots els àmbits de la vida, deixant en destrucció i devastació quasi per complet les infraestructures. A més del saqueig i vandalisme en el centre del districte i els seus voltants, açò ens posa davant de les enormes responsabilitats humanes que ens obliguen a cridar l'atenció del món lliure, així com als organismes i
organitzacions internacionals.

En primer lloc la crida a les Nacions Unides, per aquest desastre humanitari en la nostra regió, per a poder fer les seues obligacions humanitàries i morals cap als afectats. Preparació per a la reconstrucció de la província. El primer a obrir un corredor humanitari per a facilitar tots els mitjans i formes de salvar a la gent del patiment, el desplaçament, la fam i refugi per als retornats.

El Consell Executiu del Cantó de Kobanê, ­Síria, per la seua responsabilitat humanitària i administrativa cap a les persones de Kobanê , ens confia l'establiment de la Junta de Reconstrucció de Kobanê. Aquesta constituïda per professionals capaços d'utilitzar la reconstrucció de censos, enquestes i de documentar els danys. A més de l'elaboració d'estudis i dissenys en aquest tema, també té la capacitat de connectar amb les organitzacions que desitgen donar suport i assistència professional per a aconseguir finançament per a l'ajuda humanitària i la reconstrucció d'infraestructures. Juntament amb la reconstrucció i el seguiment sobre el terreny aquesta junta pot contribuir a la implementació dels projectes aprovats després de l'alliberament complet de la ciutat, els seus pobles i llogarets.
Volem fer un pas dissenyat per a donar vida a la nostra regió, que requereix esforços concertats i possibilitats de col·laboració al servei de l'èxit de les operacions de reconstrucció. Ja siga mitjançant la participació efectiva o proporcionar a la Junta suggeriments i opinions que activen la reconstrucció de Kobanê. Les persones més compromeses de la Junta són tècnics acadèmics i experts en aquest camp.

A més de l'anterior, anem a triar a nous membres del consell d'administració, així com designar a representants a Europa, Turquia, Kurdistan, els Estats del Golf i altres països del món.

Dades: La població de la ciutat de Kobanê és de 200.000 habitants més 250. 000 dels seus pobles i llogarets, prop de 400 llogarets i granges en el cantó de Kobanê. A més hi havia 75.000 persones desplaçades de les altres ciutats i pobles sirians que van fugir a Kobanê durant la crisi siriana. Tota la població total estava en 525,000 habitants.

Les necessitats urgents i essencials en Kobanê

Camp de la salut:
Hi havia cinc hospitals en Kobane­ un hospital públic i quatre privats, i múltiples clíniques però amb els últims atacs tots ells van quedar destruïts. Així que hi ha una necessitat urgent per a construir un hospital, almenys, per a cuidar dels nostres malalts i ferits víctimes del terrorisme de ISIS.

Destrucció:
Al voltant del 80% de la ciutat està destruïda i el 20% està danyat. Així com les infraestructures d'aigua corrent i potable, electricitat, clavegueram, carrers, etc també tot destruït.

El sistema d'Educació i Ensenyament:
Teníem 42.000 estudiants i 46 escoles, d'elles 13 escoles estan en la ciutat i 3 d'elles estan destruïdes per complet i les altres danyes.

Municipi:
La ciutat es divideix a en 13 barris. No hi ha servei de brossa en la ciutat.

Alimentació:
Kobane està assetjada pel costat sirià des de l'est, el sud i l'oest. La parteix nord que és la frontera turca, està també bloquejada. Però les autoritats turques només permeten dos camions diaris per a subministraments essencials de la vida en Kobane, així que hi ha escassetat de tot.

Allotjament:
Hi ha una necessitat urgent d'un campament per a 10, 000 persones les cases de les quals estan completament destruïdes.

Nota: Institucions, organitzacions o països que vulguen ajudar a reconstruir una part de la ciutat, o construir un nou llogaret o un barri de la ciutat, una escola, un hospital, poden comunicar-se a través de: 

Twitter: @ava_kobane
Email: ava.kobane@gmail.com
Tel: 0090/5379671738 o 5453018603

Compte per a enviar les donacions


Kobane Reconstruction Board

IBANI DE 96100500000190391090

BIC BELADE XXX

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada