dijous, 12 de febrer de 2015

Crònica de la concentració en solidaritat amb Rojava i el poble kurd a ValènciaEl passat 7 de febrer, el Comitè de Solidaritat amb Rojava i el Poble Kurd va convocar concentracions de suport amb el Kurdistan a diverses ciutats d’Espanya. A València, al voltant de 50 persones van reunir-se a la plaça de la Mare de Déu a les 18h per a denunciar i visibilitzar el setge al qual han sotmès els feixistes de l’Estat Islàmic (ISIS, ISIL o Daesh [en àrab]) la regió de Rojava (Kurdistan sirià) i la repressió exercida sobre el poble kurd per part dels estats de Turquia, Síria, Irak i Iran durant més d’una dècada, els quals neguen la identitat i el dret d’autodeterminació d’un poble dividit per les fronteres d’aquests quatre estats.

Actualment, els kurds protagonitzen una revolució democràtica i antiimperialista a Rojava, regió situada a la frontera turcosiriana, la qual els ha permès participar en política mitjançant comunes, col·lectivitzar l’economia com a resposta a la pobresa i avançar en l’alliberament de la dona. A dia de hui, les milícies defensores del poble, les YPG i les YPJ, lluiten contra l’Estat Islàmic, que pretén cometre un genocidi en contra dels kurds i de les altres minories religioses i nacionals, amb el beneplàcit dels estats que ocupen el Kurdistan. Una mostra d’això és la prohibició del trànsit de la població kurda en qualsevol de les seues direccions per part del govern turc, però sí la permissió de la circulació dels terroristes de l’Estat Islàmic. No obstant, malgrat la mancança d’ajuda humanitària i armamentística, l’esperit revolucionari kurd i la solidaritat internacional en forma de brigadistes de països com el nostre, han suposat victòries importants contra els feixistes islamistes, com, per exemple, l’alliberament de la ciutat de Kobanê després de 135 dies de setge i sota la repressió dels governs de Turquia i Iran, que han afavorit les agressions comeses per l’Estat Islàmic.

Així doncs, des del Comitè de Solidaritat amb Rojava i el Poble Kurd - València, volem agrair-vos la vostra assistència a la concentració de suport al poble kurd, i animar-vos a assistir a les pròximes mobilitzacions i actes convocats en solidaritat amb el Kurdistan.

BIJI BERXWEDANA KURDISTAN!

[En castellano]

El pasado 7 de febrero, el Comité de Solidaridad con Rojava y el Pueblo Kurdo convocó concentraciones de apoyo con el Kurdistán en varias ciudades de España. En Valencia, alrededor de 50 personas se reunieron en la plaza de la Virgen a las 18h para denunciar y visibilizar el asedio al que tienen sometido los fascistas del Estado Islámico (ISIS, ISIL o Daesh [en árabe]) la región de Rojava (Kurdistán sirio) y la represión ejercida sobre el pueblo kurdo por parte de los estados de Turquía, Siria, Irak e Irán durante más de una década, los cuales niegan la identidad y el derecho de autodeterminación de un pueblo dividido por las fronteras de estos cuatro estados.

Actualmente, los kurdos protagonizan una revolución democrática y antiimperialista en Rojava, región situada en la frontera turcosiriana, la cual los ha permitido participar en política mediante comunes, colectivizar la economía como respuesta a la pobreza y avanzar en la liberación de la mujer. A día de hoy, las milicias defensoras del pueblo, las YPG y las YPJ, luchan contra el Estado Islámico, que pretende cometer un genocidio en contra de los kurdos y de las otras minorías religiosas y nacionales, con el beneplácito de los estados que ocupan el Kurdistán. Una muestra de esto es la prohibición del tránsito de la población kurda en cualquiera de sus direcciones por parte del gobierno turco, pero sí que permite la circulación de los terroristas del Estado Islámico. No obstante, a pesar de la carencia de ayuda humanitaria y armamentística, el espíritu revolucionario kurdo y la solidaridad internacional en forma de brigadistas de países como el nuestro, han supuesto victorias importantes contra los fascistas islamistas, como, por ejemplo, la liberación de la ciudad de Kobanê después de 135 días de asedio y bajo la represión de los gobiernos de Turquía e Irán, que han favorecido las agresiones cometidas por el Estado Islámico.

Así pues, desde el Comité de Solidaridad con Rojava y el Pueblo Kurdo - Valencia, queremos agradeceros vuestra asistencia a la concentración de apoyo al pueblo kurdo y animaros a asistir a las próximas movilizaciones y actas convocados en solidaridad con el Kurdistán.

BIJI BERXWEDANA KURDISTAN!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada