dimarts, 3 de març del 2015

Crònica de l'acte de presentació del Comitè de Solidaritat amb Rojava i el Poble Kurd a València


El passat divendres, dia 27 de febrer, més de 50 persones ompliren el Centre Social La Chimenea de Saïdia amb motiu de la presentació del Comitè de Solidaritat amb Rojava i el Poble Kurd. L'acte va constar de tres ponències que tractaren d'acostar als assistents la situació que es viu a la regió kurda de Rojava (Kurdistan sirià) des de fa poc més d'un any.

La primera d'elles va introduir l'activitat duta a terme pel Comitè durant aquests quatre mesos de vida, va fer un repàs breu a la història de la formació del Kurdistan i, en última instància, va explicar el conflicte viscut a Rojava amb els feixistes de l'Estat Islàmic i quines forces conformen la resistència kurda. La segona ponència va detallar les accions del grup terrorista i el setge al qual han sotmès la regió kurda, i la tercera va explicar la situació que viu la gent que fuig de la guerra i es desplaça a la frontera amb Turquia. Totes tres xarrades van estar acompanyades en tot moment de material audiovisual que va permetre una millor dinamització de l'acte.

En acabar els col·loquis, els membres kurds del Comitè oferiren una degustació de productes típics de la seua terra amb la qual van contribuir amb l'autogestió de l'organització per a fer actes futurs.

Des del Comitè de Solidaritat amb Rojava i el Poble Kurd - València, volem agrair-vos la vostra participació en l'acte i la vostra assistència, i us esperem en els pròxims actes en solidaritat amb Rojava i el poble kurd.

---

El pasado viernes, día 27 de febrero, más de 50 personas llenaron el Centro Social La Chimenea de Saïdia con motivo de la presentación del Comité de Solidaridad con Rojava y el Pueblo Kurdo. El acto constó de tres ponencias que trataron de acercar a los asistentes la situación que se vive en la región kurda de Rojava (Kurdistán sirio) desde hace algo más de un año.

La primera de ellas introdujo la actividad llevada a cabo por el Comité durante estos cuatro meses de vida, hizo un repaso breve a la historia de la formación del Kurdistán y, en última instancia, explicó el conflicto vivido a Rojava con los fascistas del Estado Islámico y qué fuerzas conforman la resistencia kurda. La segunda ponencia detalló las acciones del grupo terrorista y el asedio al cual han sometido la región kurda, y la tercera explicó la situación que vive la gente que huye de la guerra y se desplaza a la frontera con Turquía. Las tres charlas estuvieron acompañadas en todo momento de material audiovisual que permitió una mejor dinamización del acto.

Al acabar los coloquios, los miembros kurdos del Comité ofrecieron una degustación de productos típicos de su tierra con la cual contribuyeron con la autogestión de la organización para hacer actos futuros.

Desde el Comité de Solidaridad con Rojava y el Pueblo Kurdo - Valencia, queremos agradeceros vuestra participación en el acto y vuestra asistencia. Os esperamos en los próximos actos en solidaridad con Rojava y el pueblo kurdo.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada