dimarts, 16 de desembre del 2014

L'ISIS planeja mutilar totes les dones




L'Estat Islàmic ha ordenat que totes les xiquetes i dones entre 11 i 46 anys de Mossul, la segona ciutat de l'Iraq, siguen sotmeses a la mutilació genital femenina, una pràctica atroç poc comuna al país àrab, ha denunciat aquest dijous l'ONU.

A la fàtua (edicte islàmic), el líder de l'Estat Islàmic (IS, per les seues sigles en anglès) i autoproclamat califa Abu Bakr al-Bagdadi exigeix que es duga a terme l'ablació per "allunyar les dones del llibertinatge i la immoralitat". El Fons de Població de l'ONU calcula que la mesura podria afectar unes 4 milions de dones i menors d'edat.

"És una cosa molt nova a l'Iraq, especialment a aquesta àrea i és motiu de gran preocupació", ha alertat Jacqueline Badcock, coordinadora humanitària de l'ONU a l'Iraq per videoconferència des d'Erbil, la capital de la regió autònoma del Kurdistan. "No és la voluntat del poble iraquià ni de les dones iraquianes en aquestes zones vulnerables controlades pels terroristes", ha recalcat.

Fins ara, l'ablació de clítoris era gairebé inexistent a l'Iraq, reduïda a algunes zones de Erbil i Suleimaniya, al Kurdistan. Un portaveu de la policia de Mossul, Ahmed Obaydi, ha declarat al diari kurd Basnews que l'objectiu de l'IS -que ha diluït la frontera entre l'Iraq i Síria, i compta amb un llarg historial de tortures, execucions sumàries, segrests i amputacions- és "evitar la immoralitat i promoure actituds islàmiques ". "La decisió va ser presa com un regal d'Al-Bagdadi a la gent de Mossul", ha declarat l'agent.

Una pràctica comuna a l'Àfrica
Més de 125 milions de dones han patit la circumcisió femenina en tot el planeta. La pràctica, comuna en una vintena de països africans, és aliena al món musulmà. De fet, només està arrelada al Sudan i Egipte. A la terra dels faraons, 27,2 milions de dones -el 91% de les egípcies en edat fèrtil- han estat víctimes d'aquest terrible costum. Il·legalitzada des de 2008, el passat maig es va iniciar el primer judici contra un metge i un pare per la mort d'una nena després de l'operació. És una pràctica estesa entre musulmans i cristians egipcis.

L'extirpació parcial o total dels òrgans genitals és una violació dels drets humans. La seua pràctica, que es fa sovint en pèssimes condicions higièniques, pot provocar hemorràgies prolongades, infeccions, infertilitat i, fins i tot, la mort. A Egipte, per exemple, els seus partidaris insisteixen que es tracta d'una pràctica religiosa que redueix la libido de les dones, preserva la seua virginitat fins al matrimoni i elimina qualsevol temptació d'adulteri.

Així doncs, l'ONU ha assenyalat aquest dijous que a Mossul només queden vint famílies cristianes després que l'IS amenaçara la setmana passada amb la mort a tots aquells fidels que no es convertiren a l'islam, pagaren un impost o abandonaren la urbs. Des de llavors, la majoria dels veïns cristians ha fugit de la ciutat i les seues propietats han estat confiscades. Les famílies que han optat per romandre a Mossul han abraçat l'islam o han pagat l'impost, segons ha detallat l'ONU.

L'IS va prendre el 9 de juny Mossul, la segona ciutat de l'Iraq. Des de llavors, les seues conquestes han diluït la frontera amb Síria. A finals del mes passat, el seu líder Abu Bakr al-Bagdadi va proclamar la restauració del califat. Els seus dominis s'estenen ja des de la província siriana d'Alep (nord) fins a la iraquiana de Diyala (a l'est).

Font: diari "El Mundo"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada